• September 13, 2024
  • فست فشن از دید دکتر میثم شکری ساز

    فست فشن از دید دکتر میثم شکری ساز

    فست فشن چیست؟ آیا می دانید؟ موضوع جذابی که ما در ادامه این متن می خواهیم به طور کامل به آن بپردازیم و شما را با تاریخچه فست فشن نیز آشنا کنیم. اگر شما هم دوست دارید بیشتر با این موضوع آشنا شوید، پیشنهاد می کنیم حتما همراه ما در ادامه متن باشید.

    آشنایی با تاریخچه فست فشن

    طبق صحبت های دکتر میثم شکری ساز مطمئنا زمانی که در خیابان قدم می زنید برای شما هم پیش آمده که ویترین یک مغازه لباس فروشی زنانه یا مردانه شما را جذب خود کرده باشد. فست فشن هم دقیقا همین کار را با شما می کند. دنیای مد و پوشاک در گذشته به گونه ای بود که، همه افراد قادر به استفاده از آن نبودند. عموما قشر مرفه و سلطنتی جامعه می توانستند  لباس هایی شیک و مطابق مجلات مد بپوشند.

    بر باور دکتر میثم شکری ساز شروع جرقه تاریخچه فست فشن به همین مشکلات تهیه پوشاک باز می گردد. در گذشته برای اینکه یک لباس زیبا دوخته شود، باید سفارش دهندگان از بین ژورنال ها و مجلات لباس، طرح مورد نظرشان را انتخاب می کردند. سپس اقدام به تهیه پارچه و سایر ملزوماتش می نمودند و دوخت آن را به دستان ماهر یک خیاط می سپردند. این پروسه آماده سازی بسیار زمانبر بود و هزینه زیادی باید برای دوخت لباس پرداخت میشد. متاسفانه گاها نیز نتیجه کار مطابق میل مشتری پیش نمی رفت.

    تاریخچه فست فشن

    علاوه بر مشکلات بالای تهیه لباس، تفاوت سلیقه هایی که در دنیای مد بین جوانان و افراد میانسال پیش آمده بود، تولیدکنندگان پوشاک را به چالش کشانده بود. جوانان سلایقی متفاوت از خود نشان می دادند و علاقه ای به پوشیدن لباس های سنتی نداشتند. لباس های جدید و با طرح های متفاوت و قیمت های پایین در بین جوانان بسیار استقبال میشد. به گونه ای که بیشتر آمار یک جامعه به سمت این دست از لباس ها کشیده می شدند. به همین جهت تولیدکنندگان باید راهی برای پاسخ به این نیاز های جامعه می یافتند.

    در نهایت در اوایل دهه ۱۹۰۰ آغاز تاریخچه فست فشن با برند مشهور و محوب زارا رخ داد. زارا توانست با استفاده از دستگاه های صنعتی نساجی، دنیا مد و پوشاک را به چالش بکشاند. این برند مشهور با عرضه انبوه لباس های مختلف و با قیمت مناسب تحولی بزرگ در صنعت پوشاک ایجاد کرد. این برند توانست با کم کردن فاصله بین طراحی، تولید و عرضه آنها در فروشگاه ها، آمار بالایی در فروش لباس هایش بر سر زبان ها بیندازد. طولی نکشید که سایر برند های مشهور نیز از این رویه پیروی کردند و دنیای مد دچار تحول گشت.

    بررسی مزایا و معایب فست فشن

    همان طور که اشاره کردیم، فست فشن تحول بزرگی در دنیای مد ایجاد کرد. این تحول باعث شد تمامی اقشار جامعه بتوانند لباس هایی شیک، زیبا، مطابق مد روز و با قیمت مناسب تهیه نمایند. این خبر خیلی زود در بین همه کشور های اروپایی و امریکایی پیچید و عموم برند های پوشاک اقدام به تولید این دست از لباس ها نمودند. اما این اتفاق در کنار چشم انداز خوبی که داشت مزایا و معایب بیشماری نیز با خود به همراه داشت. از جمله این مزایا و معایب فست فشن عبارتند از:

    مزایا و معایب فست فشن

    Ø    مزایای فست فشن.

    به اعتقاد دکتر میثم شکری ساز با ظهور فست فشن یا مد سریع به تقاضای بالای یک جامعه از یک مد لباس خاص بسیار سریع و راحت پاسخ داده می شود. تولید انبوه برند های تولید کننده پوشاک این فرصت را برای خریداران فراهم می کند که بتوانند خیلی سریع مطابق مد روز پیش بروند. اگر به فروشگاه ها و مغازه های لباس فروشی سر بزنید و نگاهی به ویترین ها و رگال های آنها بیندازید، خیلی سریع می توانید بفهمید که چه لباس هایی مد شده اند.

    این عرضه بالا این حس اطمینان و رضایت را در خریدار ایجاد می کند که در حال پیروی از مد روز می باشد و به حس شیک پوشی افراد مهر اطمینان می زند. از طرفی عرضه این دست از پوشاک با قیمت مناسب می تواند برای خریدار و فروشنده نیز مناسب باشد. زیرا هم سود بالایی را به فروشندگان می رساند و هم منجر به تشکیل لبخند رضایت خریداران می شود.

    fast fashion

    همچنین امروزه اصطلاح fast fashion به لباس هایی نیز گفته می شود که خیلی زود در دنیای مد و فشن محبوبیت پیدا می کنند و خیلی زود هم از مد می افتند. از آنجایی که قیمت خرید این دست از پوشاک مناسب اکثر قشر های جامعه می باشد، خیلی زود در جامعه مد می شوند.

    از دیدگاه دکتر میثم شکری ساز پایین بودن بهای این دست از پوشاک باعث می شود تا زمانی که از مد می افتند باعث ایجاد حس بد در خریدار نشود. اگر کمی در پوشاک فصلی سال های گذشته خود دقت نمایید به این نکته می رسید که در چند سال اخیر در هر فصل از سال یک مدل از لباس و حتی پارچه ترند می شود و در سال بعد در همان فصل اصلا مد نیستند. این همان اصلاح مد سریع است که خیلی زود همگانی می شود و گاها در طی یک بازه کوتاه نیز از مد می افتد.

    Ø    معایب فست فشن

    در کنار مزایایی که برای fast fashion بیان کردیم، متاسفانه این تحول بزرگ معایب بزرگی نیز در دل خود جای داده است. تولید بی رویه پوشاک و زود از مد افتادن آنها آسیب زیست محیطی زیادی ایجاد کرده است. به گونه ای که کشور های اروپایی در سال های اخیر با انبوهی از لباس های دور ریز روبرو شدند که بازیافت آنها آسیب بزرگی به محیط زیست وارد می نماید.

    لیست برندهای فست فشن

    همچنین با رونق فست فشن مصرف کننده نگرانی بابت نگهداری از لباس خود ندارد. در نتیجه در صورت هرگونه اشکال و یا خرابی به سرعت به دنبال خرید لباس جدید می روند. همین هدر رفتن پول بابت خرید پوشاک های متعدد، باعث شده است تا چرخه اقتصادی افراد نیز گاها به مشکل برخورد نماید.

    از نگاه دکتر میثم شکری ساز یکی دیگر از معضلات دنیای مد سریع به استفاده از مواد پلی استری و نخ های پلاستیک برای تولید پوشاک می باشد. این مورد علاوه بر ایجاد آلودگی به محیط زیست، باعث گرم شدن بیشتر کره زمین نیز می شود. زیرا برای تولید انبوه این حجم از لباس باید مواد نفتی زیادی تولید و بازیافت شود.

    برند های فست مد

    معرفی لیست برندهای فست فشن

    تا به اینجای متن با تاریخچه، مزایا و معایب فست فشن آن آشنا شدیم. حال شاید این سوال برایتان ایجاد شده است که چه برند هایی در این صنعت مد فعالیت می کنند. از آنجایی که فشن و مد سریع درآمدزایی بالایی را برای تولید کنندگان در پیش دارد، عموم برند ها در کنار تولید محصولات متفرقه و یا اصطلاحا با کیفیت خود، از fast fashion نیز حمایت می کنند. اما از جمله برترین برندهایی که در این صنعت می توان نام برد عبارتند از :

    ۱. زارا Zara

    همانطور که اشاره کردیم شروع ترویج دنیای فست مد با برند زارا مشهور شد. این برند که امروزه در نقاط مختلفی از دنیا نیز شعبه دارد، یکی از بزرگترین تولید کنندگان فست فشن است و سالانه میزان زیادی از تولید لباس های زنانه، مردانه و حتی بچگانه را به خود اختصاص داده است.

    ۲. اچ اند ام H&M

    یکی دیگر از برند های مشهور در دنیای فست مد برند محبوب و سوئدی H&M می باشد. درآمد این شرکت نیز از راه خرده فروشی دنیای فست مد بسیار زیاد می باشد و بازار خوبی در کشور های آسیایی و اروپایی دارد.

    این مطلب ادامه دارد…