• September 13, 2024
  • داستان گویی از نگاه دکتر میثم شکری ساز

    داستان گویی از نگاه دکتر میثم شکری ساز

    طبق صحبت های دکتر میثم شکری ساز داستان گویی در بازاریابی محتوا ترکیبی از روزنامه نگاری روایی و تکنیک های داستان سرایی کلاسیک در یک استراتژی بازاریابی می باشد که برای ارتباط با مشتریان و متقاعد کردن آنها طراحی شده است.

    استوری تلینگ جذاب اغلب واکنش های احساسی را بر می انگیزد و از مولفه های کلاسیک ساختار داستان از جمله شخصیت های متمایز، تضاد ها و غیره استفاده می کند.

    هنر story telling در کسب و کار شما می تواند شامل ساختن روایتی پیرامون برند یا اهدافتان باشد. در داستان سرایی کسب و کار خود می توانید از توصیفات شخصی مشتری یا روند راه اندازی کارتان استفاده نمایید.

    استراتژی داستان سرایی فراتر از توسعه محتوا است. در حقیقت این استراتژی داستان و پیام برند را تحلیل می کند.

    در این مقاله با ما همراه باشید تا بیشتر دربارۀ مزایا و مراحل داستان سرایی در بازاریابی آشنا شوید.

    چرا داستان گویی در بازاریابی محتوا حیاتی است؟

    از دیدگاه دکتر میثم شکری ساز داستان گویی یک ارتباط عاطفی و شخصی بین برند و مصرف کننده ایجاد می نماید. این استراتژی می تواند به یک برند چهره ای جذاب ببخشد یا به انتقال ارزش های برند کمک کند. همچنین می تواند ارزش محصول یا خدمات شما را از طریق مطالعات موردی با مشتریان به نمایش بگذارد.

    برند هایی که دست به دامان استراتژی داستان گویی می شوند از ابزار قدرتمندی برای ایجاد روابط قوی با مشتریان بالقوه استفاده می کنند. این نوع بازاریابی محتوا می تواند به رشد کسب و کار شما کمک نماید و در عین حال آگاهی از برند را ایجاد کرده و ROI بازاریابی محتوا را بهبود ببخشد.

    story telling

    مزایای داستان گویی

    همان طور که تا اینجای مقاله متوجه شدید با استفاده از تکنیک story telling می توانید بین برند و مشتری ارتباط عاطفی قوی ایجاد نمایید و به وفاداری برند و سودآوری بالایی در کسب و کارتان دست پیدا کنید. در این بخش به برخی از مهم ترین مزایای داستان گویی در دنیای بازاریابی خواهیم پرداخت. این مزایا عبارتند از:

    • داستان سرایی در رابطه با برند، تجارب مشتریان و غیره کمک خواهد کرد تا مخاطبان تان با شما بیشتر همذات پنداری کنند و در نتیجه به مشتریان بالقوه تبدیل شوند.
    • با آموزش استوری تلینگ می توانید یک ارتباط انسانی قوی ایجاد کنید.
    • داستان ها همیشه از اعداد به یاد ماندنی تر می باشند.
    • با استفاده از تکنیک استوری تلینگ می توانید به ارتباط عاطفی افراد برای ایجاد وفاداری دست یابید.
    • مزایای دیگر آموزش استوری تلینگ انسانی کردن یک سازمان است که به افزایش سود منجر خواهد شد.
    • داستان سرایی با مزیت رقابتی بزرگی همراه می باشد.
    • داستان سرایی به ایجاد کمپین های بازاریابی جذاب کمک خواهد کرد.

    بررسی ۲ نمونه استوری تلینگ

    ۱. Lego Group از استوری تلینگ جذاب استقبال می کند: به اعتقاد دکتر میثم شکری ساز یک نمونه عالی از برندی که تکنیک های داستان سرایی را پذیرفته است شرکت لوگو می باشد که اخیراً برای جذب خوانندگان و جذب مخاطبان جدید به این تکنیک روی آورده است.

    این شرکت به عنوان بخشی از یک استراتژی محتوایی گسترده تر مجله ای را برای کودکان راه اندازی کرد که دارای بخش های کمیک، بازی و پیشنهادات ویژه است. این مجله برای کودکان بین ۵ تا ۹ سال رایگان می باشد و آنها را تشویق می کند تا خلاقیت های لگو خود را به اشتراک بگذارند و در عین حال به آنها فرصتی برای نمایش در صفحات خود ارائه می دهد.

    لگو به عنوان گسترش کمپین داستان گویی همچنین فیلم لگو را منتشر کرد که نه تنها توجه کودکان خردسال را به خود جلب نمود بلکه به مخاطبان بیشتری اجازه داد تا مستقیماً در داستانی با محوریت محصول آنها مشارکت داشته باشد.

    استوری تلینگ جذاب

    ۵ مرحله برای شروع داستان گویی در بازاریابی محتوا

    بر باور دکتر میثم شکری ساز استفاده از تکنیک های story telling در استراتژی بازاریابی می تواند به تیم ها کمک کند تا محتوای باکیفیت تر را به طور مؤثرتری تولید نمایند. در زیر به ۵ مرحله مهم در استراتژی داستان سرایی می پردازیم.

    1. داستان برند خود را تعریف کنید: یکی از مهم ترین داستان هایی که در دسترس بازاریابان قرار دارد تاریخچه برند خودشان است. تعیین این امر که برند شما می خواهد چه پیامی را منتقل کند و همچنین چه احساساتی را می خواهید فراخوانی نمایید اولین قدم است.

    به عنوان مثال، شرکت Toms Shoes را در نظر بگیرید. شرکتی که کفش را طراحی و به بازار عرضه می کند. سال ها پیش بنیان گذار این شرکت، بلیک مایکوسکی، پس از دیدن بچه های فقیر و بدون کفش در آرژانتین ایده ای را مطرح کرد: به ازای هر جفت کفشی که شرکتش می فروشد، یک جفت کفش به کودکی که کفش ندارد ارائه می شود. چنین داستان گویی نه تنها تعهد شرکت به انجام امور نیکوکاری اجتماعی را برجسته می کند، بلکه احساسات همدلی و شفقت را نیز به وجود می آورد.

    در استراتژی story telling تعیین کنید که چه احساساتی را می خواهید برانگیزید و قوی ترین داستانی را که می توانید بگویید چه داستانی است.

    آیا داستان تان به روند تأسیس شرکت مربوط است؟ آیا هدف از راه اندازی شرکت را می خواهید مدنظر قرار دهید؟ برای یافتن بهترین داستان برای معرفی کسب و کارتان به دنبال روایت هایی پیرامون پیام اصلی خود باشید.

    آموزش استوری تلینگ

    مرحله دوم و سوم

    • معتبر جلوه کنید: از نظر دکتر میثم شکری ساز مردم عاشق برند های معتبر هستند. از آنجایی که اصالت سریع ترین راه برای برقراری ارتباط با یک انسان دیگر است، این امر به تیم شما بستگی دارد که بتوانید از یک استوری تلینگ جذاب، واقعی و منحصر به فرد استفاده کنید.

    داستان شما باید با سطح خاصی از سادگی و تمرکز همراه باشد و باید یک مشکل واحد را برجسته نماید که برند تان می تواند با راه حل های خود آن را حل نماید.

    • آن را به یاد ماندنی کنید: بازاریابی محتوا زمانی بهترین نتیجه را خواهد داشت که به یاد ماندنی باشد. می توان به روش های مختلفی از جمله داستان های شخصی، مأموریت های تأثیر گذار برند یا تصاویر متقاعد کننده به این امر دست یافت. گزارش های شخصی و تجربیات فردی از جمله مؤ ثرترین انواع تکنیک های story telling هستند. این داستان ها اغلب احساسات مخاطبان را بر می انگیزند و بیشتر به یاد ماندنی می باشند. راهی برای تقویت صدا های فردی پیدا کنید. این امر می تواند شامل نمایه های مشتریان شما و داستان های اصلی آنها باشد.

    این مطلب ادامه دارد…