• May 20, 2024
  • تنزل رتبه شغلی از زبان دکتر میثم شکری ساز

    تنزل رتبه شغلی از زبان دکتر میثم شکری ساز

    تنزل رتبه شغلی چیست؟ چرا باید یک نفر با تنزل پست سازمانی مواجه شود؟ به گفته دکتر میثم شکری ساز تنزل رتبه می تواند نتیجه کاری باشد که شخص انجام داده است یا می تواند به دلیلی خارج از کنترل او اتفاق بیافتد و حتی ممکن است در این تنزل رتبه نقشی نداشته باشد. با همه این ها نحوه کنار آمدن با تنزل رتبه شغلی مهم است.

    تنزل مقام چیست؟

    از دید دکتر میثم شکری ساز تغییر پست سازمانی به زمانی اطلاق می شود که کارفرما نقش شما را تغییر دهد تا نسبت به گذشته مسئولیت کمتر و حتی حقوق کمتری داشته باشید. تنزل مقاوم در محیط کاری به دو صورت خواهد بود: ممکن است کارفرما شما را به بخش دیگری منتقل کند یا در سلسله مراتب شرکت به رتبه پایین تر منتقل شوید.

    دلایل تنزل رتبه شغلی

    افراد ممکن است به دلایل مختلفی تنزل رتبه شغلی پیدا کنند. برخی از این دلایل عبارتند از:

    • مسائل مربوط به عملکرد: اگر یک کارمند استانداردها یا انتظارات نقش فعلی خود را برآورده نکند، ممکن است به موقعیت پایین تری تنزل یابد؛ زیرا مهارت ها و توانایی های او برای آن موقعیت جدید مناسب تر هستند.
    • حضور و وقت شناسی: دیر حاضر شدن در محل کار و غیبت مداوم در محل کار می توانند منجر به تغییر رتبه شغلی شوند.
    • رفتار غیرحرفه‌ای: درگیر شدن در رفتار های غیراخلاقی یا غیرحرفه‌ای مانند آزار و اذیت، نافرمانی یا سرقت می‌تواند منجر به تنزل پست سازمانی یا حتی اخراج شود.
    • نگرش ضعیف: نگرش منفی نسبت به کار یا همکاران می‌تواند بر توانایی کارمند در انجام کارش تأثیر بگذارد و ممکن است منجر به تغییر پست سازمانی شود.
    • تجدید ساختار: گاهی ممکن است شرکت ها تحت تجدید ساختار قرار بگیرند که منجر به تنزل رتبه کارکنان و در نتیجه تغییر در نقش ها یا مسئولیت های آنها می شود.
    • فقدان مهارت: اگر کارکنان فاقد مهارت‌ها یا دانش لازم برای نقش فعلی خود باشند، ممکن است به موقعیتی تنزل پیدا کنند که مهارت‌هایشان در آن موقعیت مناسب‌تر می باشند.
    تنزل پست سازمانی

    7 راه کنار آمدن با تنزل رتبه شغلی

    اکنون با برخی از دلایل تنزل پست شغلی آشنا شدید، زمان آن رسیده است تا یاد بگیرید اگر این اتفاق افتاد چگونه با آن کنار بیایید. مطمئن باشید که تاسف خوردن و دست از دنیا شستن فایده‌ای ندارد و تنها شرایط موجود را بغرنج تر می‌کنند. برخی از راه های کنار آمدن با تنزل رتبه شغلی عبارتند از:

    1. با سرپرست یا ناظر خود صحبت کنید: بر باور دکتر میثم شکری ساز بهترین راه برای یافتن دلیل تنزل پست سازمانی خود این است که با مدیر خط خود حرف بزنید. با این کار به دلایل تغییر پست شغلی خود پی خواهید برد. در نتیجه می توانید از تکرار چنین شرایطی در آینده جلوگیری کنید. از طرف دیگر صحبت کردن با مدیرتان به او نشان خواهد داد که به نقش و مسئولیت خود علاقه‌مند هستید و می خواهید پیشرفت کنید. همچنین به شما این فرصت را می دهد تا درباره نقش جدید خود و کاهش دستمزدتان اطلاعات بیشتری را کسب نمایید.

    2. مراحل بعدی خود را ارزیابی کنید: هنگامی که از بازخورد مدیر خود اطلاع پیدا کردید، وقت آن است که کمی خود اندیشی نمایید. در مورد دلیل تغییر رتبه شغلی خود فکر کنید و ببینید که آیا راهی برای رفع آن وجود دارد یا خیر. به عنوان مثال اگر تنزل پست سازمانی شما به دلیل عملکرد ضعیف است، با مدیر خود درباره گذراندن دوره های آموزشی برای بهبود زندگی کاری و مهارت های خود صحبت کنید.

    3. مجموعه مهارت‌های خود را توسعه دهید: پس از بررسی دلایل تنزل پست سازمانی و ارزیابی آنها باید مهارت‌های خود را در زمینه‌هایی بهبود بدهید که ناظر احساس می‌کند در آنها مشکل دارید. به این ترتیب اگر فرصت ارتقاء شغلی در آینده پیش آمد، می توانید شواهدی را مبنی بر انگیزه و مهارت‌های بهبود یافتۀ خود ابراز نمایید.

    کنار آمدن با تنزل رتبه شغلی

    راه های دیگر

    4. یک طرح عملیاتی تدوین کنید: به اعتقاد دکتر میثم شکری ساز از تنزل مقاوم به عنوان فرصتی برای یادگیری و رشد استفاده نمایید. برای تدوین یک طرح عملیاتی هدفمند زمان و انرژی کافی صرف کنید. در این طرح عملیاتی بر شناسایی گام‌های مشخصی تمرکز نمایید که می‌توانید در راستای بازیابی اعتماد به نفس خود بردارید. به دنبال فرصت‌هایی برای سرمایه‌گذاری در دریافت آموزش‌های لازم برای توسعه مهارت‌های کاری خود باشید.

    5. با افراد حامی در تماس باشید: هر چقدر هم که مثبت‌اندیش باشید، تنزل پست سازمانی بر اعتماد به نفس شما تأثیر منفی می‌گذارد. برای گذراندن این دوره حتما سراغ حامیان دلسوز و در عین حال منطقی بروید. آنها می توانند با ارائه مشاوره های واقع‌بینانه در ادامه راه به شما کمک کنند.

    6. تصمیم گیری در مورد تنزل مقاوم را به چالش بکشید: اگر احساس می‌کنید که تنزل رتبه سازمانی تان منصفانه نیست و دلیلی برای وقوع آن وجود ندارد، می‌توانید با این تصمیم مخالفت کنید. با این حال حتما توجه نمایید که دلیل خوبی پشت تنزل رتبه وجود نداشته باشد. برای مثال گاهی ممکن است تنزل رتبه کارکنان به نقض قرارداد کاری مربوط شود یا حتی ممکن است دلیل محکم‌تری داشته باشد.

    اگر احساس می‌کنید که عملکرد شما بسیار خوب بوده و دلیل موجهی برای تنزل رتبه شما وجود ندارد، بهتر است قبل از ادامه کار با یک مشاوره حقوقی حرف بزنید.

    7. حرفه ای بمانید: یکی از راه های منطقی برای کنار آمدن با تنزل رتبه شغلی این است که از شایعات اداری خود را دور نگه دارید. هنگام بحث در مورد تنزل رتبه حرفه‌ای بمانید (هرچند که ممکن است سخت باشد). این امر به افراد بالاتر نشان می‌دهد که شما فردی با اعتماد به نفس همراه با طرز فکر مناسب برای پیشرفت در آینده هستید. با بدگویی درباره مدیر و سازمان به جایی نمی‌رسید جزء این که از نردبان ترقی سقوط خواهید کرد.

    تنزل مقام چیست

    چگونه از تنزل رتبه شغلی خارج شویم

    طبق صحبت های دکتر میثم شکری ساز مطمئن باشید که تنزل رتبه شغلی پایان دنیا نیست. اگرچه ممکن است برای مدتی احساس ناراحتی داشته باشید، اما زمانی فرا می رسد که دوباره با ارتقاء مهارت‌ها و دانش خود به موقعیت اول و حتی بالاتر بر می‌گردید.

    در اینجا می‌خواهیم شما را با چند راه ایده آل برای خارج شدن از تنزل رتبه سازمانی آشنا کنیم.

    این مطلب ادامه دارد…